Класичний рецепт квашеної капусти та капусти по чешські. По новому.

0
325

Я вчора ходила в гості. Посиділи, поговорили, чаю попили з цукерками… дійшла черга до квашеної капусти. А у вас, що, так не бува? Отож. А капуста виявилась така смачна, що я аж попросила рецепт тієї квашеної капусти.

Господиня ще хвалила простоту приготування капусти за цим рецептом, смак (я і сама переконалась, супер смак), а ще те, що за одним рецептом можна приготувати класичну квашену капусту з морквою та квашену капусту по чешські, біленьку з насінням кропу.

Рецепт квашеної капусти класичний.

Щоб приготувати квашену капусту треба:

  • Капуста
  • Морква
  • Скляна 3-х літрова банка
  • Сіль
  • Цукор
  1. Насікти капусту, натерти морквину.
  2. Скласти у скляну банку по черзі: капуста, через 10 -15 см. моркву, потім знову капусту, знову морква… Вийде десь 2-3 шари капусти.
  3. Кожен шар капусти треба добре натовкти (утрамбувати).
  4. І коли весь бутиль буде наповнено капустою і морквою в нього треба налити воду. ПРЯМО З ПІД КРАНУ!
  5. А тепер всипайте 2 ложки солі, прямо зверху. Залишайте бутиль на 3 дні, періодично проштрикуючи капусту ножем.
  6. Через 3 дні, знову ж таки, зверху насипаєте 2 ложки цукру.
  7. А ще через 3 дні капуста готова.

Квашена капуста по чешські.

Так само готується квашена капуста по чешські. Замість моркви до капусти додають насіння кропу, чайну ложку.

Обов’язкові умови смачної квашеної капусти.

  • Квасити капусту завжди треба в сонячну погоду.
  • В жіночий день — середа, п’ятниця, субота.

Готуйте квашену капусту і будьте здорові.