Поки вся країна перебуває у післялокдаунній ейфоріїї, ділиться враженнями та секретами відпочинку у Карпатах, а саме, хто, де і як зміг знайти у Карпатах сніг, відкриті гірськолижні курорти та працюючі ресторани під час локдауну, чек з Буковельського ресторану б’є всі рекорди по популярності серед подібних тем.
Чек з ресторану у Буковелі.
Ось той чек з Буковелю, якщо ви його пропустили. Тут все просто і зрозуміло, компанія посиділа в кафе на суму 9420 гривень. Борщ брали по ціні 215 гривень за порцію, стільки ж заплатити і за звичайний курячий бульйон, а ось порція реберець BBQ обійшлася в 520 гривень. Алкоголь в чеку виявився найдорожчим, за літр хріновухи заплатили 1000 гривень.
Грецький салат і картопля по-домашньому в ресторані стоять по 250 гривень. А свиняча рулька з тушкованою капустою – 2 тисячі гривень. Порція форелі в прованських травах – 1725 гривні.
Вдосталь накоментувавшись того славнозвісного чеку з Буковелю в сезоні 2021 відпочинку у Карпатах, українці швидко зорієнтирувались, переформатували свої зимові плани нагостривши лижі в бік більш доступних Карпатських гірськолижних курортів, нехай не таких розрекламованих але з значно доступнішими цінами у чеку.
Ні, ніхто не заперечує, хто де хоче там і відпочиває, як є попит то буде і пропозиція. Вам підходить і ви любите Буковель, на здоров’я, а ми вже кілька років поспіль їздимо на гірськолижний курорт Ізки що у Закарпатті і нам подобається тут.
Гірськолижний курорт Ізки що у Закарпатті
Ми відпочивали в Буковелі, були в Плаї, Пилипці та Яремче, але зупинились на гірськолижному курорті Ізки.
Вперше ми приїхали до Ізків на зимовий Всеукраїнський фестиваль-конкурс Душа Карпат. Яскравий, запальний і феєричний… народний спів лунає над Карпатськими полонинами, спускається з гір і летить до небес… То про фестиваль.
Потім ми відкрили для себе еко-курорт Ізки. Майстерня “Дайте спокій” з гончарством та ткацтвом, сироварня, еко-ферма, ліс, Карпати… і звичайно ж справжня закарпатська кухня, з смачними та автентичними стравами.
Принади закарпатської кухні на еко-курорті Ізки
Про якість та смак страв на еко-курорті Ізки скажу просто:
- смачно
- колоритно і автентично
- продукти власного виробництва
- завжди є тістечка з маком, наполеон і сирник
- ціни у колибі та місцевому ресторані дуже демоктаричні
- алкогольні напої за роздрібними цінами
- порціїї розраховані на людий які відпочивають активно. Як бограчу то повна тарілка, голубців так три штуки, салату – гора, узвар солодкий.
Глінтвейн то окрема тема. Веселий, святковий, радісний, для душі і душевної компаніїї. Є класичний і фірмовий, секретів не розкажу хоч і попитала, будете на еко-курорті Ізки то замовте і спробуйте.
Кава з родзинкою, не в сенсі з родзинками, а з приємностями. З корицею, карамеллю, бадяном чи кардамоном, з перцем, червоним вином… або класична кава з хмаринкою молока і сніжком.
…твої руки зігріває горнятко з кавою, її духмяний серпанок бадьорить, у колибі тріщить вогонь, за вікном сніг і справжня зима… чаруюча, ніжна з полум’ям багаття, очей і сердець.
О, знову лірика, Карпати завжди налаштовують або на лірично-романтичний настрій, або на активний відпочинок.
Ціни на гірськолижному курорті Ізки.
Це чек і меню з колиби, що на курорті Ізки. Ціни такі, що і коментувати особово немає чого. Доступно.
Ні, звичайно ви можете сказати, що Ізки то не Буковель і все таке. Бомонду не видно, черги біля витягів і не черги зовсім, гламуру малувато і вечірню сукню вдягнути нікуди, тому і ціни не космічні. Але тут вже тре,а визначитись, що треба? Бомонд, гламур і мішура, чи реальний відпочинок у Карпатах з друзями, родиною і дітьми. Реальний відпочинок за реальну ціну.
Поки я те все писали, ми замовили ще й піцу.