20.6 C
Skadowsk
Середа, 28 Вересня, 2022

Картоплі в мундирі варена в солі. Простий рецепт печеної картоплі

Цікаве на сайті

Варена картопля – ідеальний гарнір для будь-якої страви. А якщо картопля відварена в шкірці та з великою кількістю солі, то вже не проста картопля, то окрема смачна страва.

Картопля в мундирі варена в солі

Картопля в мундирі варена в солі нагадує запечену у вугіллі на пікніку: її шкірка зморщується, покривається соляною скоринкою, і на смак вона виходить як печена. А якщо дати до такої картоплі слабосоленого оселедця, копченої скумбрії або іншої маринованої рибки, то смачне застілля повністю забезпечене!

Рецепт картоплі в мундирі вареної в солі мега простий. Треба:
Картопля – 1 кг
Сіль – 400 г
Вода – 1 л
Лавровий лист – 2 шт.

Як приготувати картоплю в мундирі варену в солі

Кожну картоплину треба добре помити у воді та ретельно потерти жорсткою губкою. Далі треба викласти промиті картоплини у каструлю налити води,

всипати солі та додати лаврового листа. На 1 л води потрібно приблизно 400-500г солі.

Вариться картопля приблизно 25-30 хвилин, залежно від розміру картоплі. Як картопля закипить, кришку можна зняти і зменшити вогонь.

Після приготування, картопля всередині залишиться розсипчастою і практично не солоною. Сіль залишиться тільки на шкірці за умови того, що ви не будете овочі протикати ножем.

Через зазначений час картопля буде повністю відварена. Не переживайте за посуд – сіль легко змивається водою!

Викладіть варену в солі картопля шумівкою в глибокий посуд, придавіть кожну картоплину щоб вона надтріснула, або надріжте ножем. Додайте часник, зерна кропу, зелень і олію, перетрусіть картоплю наче то вареники і подавайте до столу разом із смачною рибною чи м’ясною стравою!

Думаєте, вийде пересолено? Дивна річ, але ні! Вся ця екстремальна кількість солі залишиться на поверхні картоплі; її, якщо хочете, можна обтерти рушником або змахнути щіточкою, а вже тоді додавати часник, олію та зелень.

P.S

  • За однією з версій, цей спосіб приготування картоплі в мундирі вареній в солі винайшли радянські імунологи.
  • Інший – це іспанський рецепт. І подають таку картоплю неочищеною з різними соусами в іспанських ресторанах.
  • Так можна варити тільки картоплю – інші овочі вийдуть вкрай пересоленими.

Смачного. І не забудьте до картоплі нарізати сальця обо оселедчика з цибулькою та дістати квашеної капустки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

- Advertisement -spot_img

Нові статті