Ну хто не полюбляє кабачки…
Зелені, білі, жовті… свіжі, хрусткі… весняні, вітамінні.
Корисні властивості кабачків
Хоч кабачки і не мають власного яскраво вираженого смаку, ми їх любимо. З них можна приготувати безліч смачних страв та вони легко поєднуються з будь-якими іншими продуктами. Кабачки можна вживати навіть в сирому вигляді, роблячи з них салати. Їх можна смажити, тушкувати, фарширувати, солити і маринувати. А хто ж не знає кабачкової ікри, яка може служити і соусом, і закускою! І всі ці страви не тільки смачні, але і корисні.
У кабачках присутні вітаміни груп А, В, С, Н, PP і знаменитий вітамін молодості – Е (токоферол) – природний антиоксидант, що допомагає організму боротися з вільними радикалами і сповільнювати старіння. Завдяки великому вмісту вітаміну С і бета-каротину, що сприяють загальному зміцненню організму, кабачки корисні для хворих, що йдуть на поправку, ослабленим людям і дуже добре підходять для дитячого харчування.
Мінеральний склад кабачків теж заслуговує поваги. Тут є калій, натрій, магній, фосфор і залізо. Причому співвідношення калію і натрію таке, що вживання кабачків виводить надлишки натрієвих солей з організму. Корисні кабачки для людей, які страждають на гіпертонію і серцево-судинними захворюваннями, гепатитом, холециститом, жовчнокам’яну хворобу, гіпертонією, атеросклерозом, хронічним нефритом і пієлонефриту. В кабачках міститься 95% води від загальної маси плоду, завдяки чому вони мають сечогінну дію, виводять з організму надлишки солей, нормалізують водно-сольовий обмін і очищають кров.
Щоб максимально зберегти корисні властивості кабачків їх треба правильно приготувати.
Простий, економний, дієтичний рецепт приготування
Я готую кабачки за максимально простим рецептом. Цей рецепт ще й економний, а страва – дієтична.
Тож готую запечені кабачки.
Гарні, рівненькі кабачки мию, нарізаю на кружечки завтовшки 5-8мм та підсолюю.
Перемішала кабачки, залишила хвилин на 20 і кожний промокнула чистим рушничком.
Прямо в миску з кабачками вливаю 2-3 ложки олії. Перемішую так, щоб кожне кружальце було в олії і викладаю на решітку
Вмикаю духовку, даю досить високу температуру, 200-230 градусів і печу кабачки хвилин 15-20. Через 10 хвилин кабачки вже готові, але ще не мають гарного кольору,
Залишаю кабачки ще на хвилин 5-7 і вони готові. Ті кабачки які печуться не на решітці, готуються на 5 хвилин довше
Все, дієтична страва готова. Такі кабачки смачні і без майонезу, а ще, вони готуються без муки і з дуже малою кількістю оліїї.
Смачного.