11.6 C
New York
П’ятниця, 27 Листопада, 2020

Buy now

Кабачки. Простий, економний, дієтичний рецепт приготування.

Ну хто не полюбляє кабачки…

Зелені, білі, жовті… свіжі, хрусткі… весняні, вітамінні.

Корисні властивості кабачків

Хоч кабачки і не мають власного яскраво вираженого смаку, ми їх любимо. З них можна приготувати безліч смачних страв та вони легко поєднуються з будь-якими іншими продуктами. Кабачки можна вживати навіть в сирому вигляді, роблячи з них салати. Їх можна смажити, тушкувати, фарширувати, солити і маринувати. А хто ж не знає кабачкової ікри, яка може служити і соусом, і закускою! І всі ці страви не тільки смачні, але і корисні.

У кабачках присутні вітаміни груп А, В, С, Н, PP і знаменитий вітамін молодості – Е (токоферол) – природний антиоксидант, що допомагає організму боротися з вільними радикалами і сповільнювати старіння. Завдяки великому вмісту вітаміну С і бета-каротину, що сприяють загальному зміцненню організму, кабачки корисні для хворих, що йдуть на поправку, ослабленим людям і дуже добре підходять для дитячого харчування.

Мінеральний склад кабачків теж заслуговує поваги. Тут є калій, натрій, магній, фосфор і залізо. Причому співвідношення калію і натрію таке, що вживання кабачків виводить надлишки натрієвих солей з організму. Корисні кабачки для людей, які страждають на гіпертонію і серцево-судинними захворюваннями, гепатитом, холециститом, жовчнокам’яну хворобу, гіпертонією, атеросклерозом, хронічним нефритом і пієлонефриту. В кабачках міститься 95% води від загальної маси плоду, завдяки чому вони мають сечогінну дію, виводять з організму надлишки солей, нормалізують водно-сольовий обмін і очищають кров.

Щоб максимально зберегти корисні властивості кабачків їх треба правильно приготувати.

Простий, економний, дієтичний рецепт приготування

Я готую кабачки за максимально простим рецептом. Цей рецепт ще й економний, а страва – дієтична.

Тож готую запечені кабачки.

Гарні, рівненькі кабачки мию, нарізаю на кружечки завтовшки 5-8мм та підсолюю.

Перемішала кабачки, залишила хвилин на 20 і кожний промокнула чистим рушничком.

Прямо в миску з кабачками вливаю 2-3 ложки олії. Перемішую так, щоб кожне кружальце було в олії і викладаю на решітку

Вмикаю духовку, даю досить високу температуру, 200-230 градусів і печу кабачки хвилин 15-20. Через 10 хвилин кабачки вже готові, але ще не мають гарного кольору,

Залишаю кабачки ще на хвилин 5-7 і вони готові. Ті кабачки які печуться не на решітці, готуються на 5 хвилин довше

Все, дієтична страва готова. Такі кабачки смачні і без майонезу, а ще, вони готуються без муки і з дуже малою кількістю оліїї.

Смачного.

Схожі записи

Ціни на газ у грудні. Як просто змінити постачальника газу через Приват 24

Ціни на газ у грудні не зросли. Станом на вечір 26 листопада свої грудневі пропозиції для споживачів у сторону зниження переглянули 15 компаній, 30 компаній...

Землі сільськогосподарського призначення, за межами міста, мають перейти у власність Скадовській громаді

25 листопада 2020 року, Головне управління Госгеокадастру в Херсонській області повідомило про початок процесу передачі сільськогосподарських земель державної власності територіальним громадам. Сьогодні громади Новорайської, Музиківської,...

“Козел отпущения” коронавірусного карантину, або краще вже повний локдаун ніж 8 тищ за те що здох..

Підприємець який дає людям роботу, годує себе та свою родину, не претендує на бюджетні кошти, а навпаки утримує всі бюджетні сфери, виявився жертовним ягням,...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

- Advertisement -

Свіжі новини

Ціни на газ у грудні. Як просто змінити постачальника газу через Приват 24

Ціни на газ у грудні не зросли. Станом на вечір 26 листопада свої грудневі пропозиції для споживачів у сторону зниження переглянули 15 компаній, 30 компаній...

Землі сільськогосподарського призначення, за межами міста, мають перейти у власність Скадовській громаді

25 листопада 2020 року, Головне управління Госгеокадастру в Херсонській області повідомило про початок процесу передачі сільськогосподарських земель державної власності територіальним громадам. Сьогодні громади Новорайської, Музиківської,...

“Козел отпущения” коронавірусного карантину, або краще вже повний локдаун ніж 8 тищ за те що здох..

Підприємець який дає людям роботу, годує себе та свою родину, не претендує на бюджетні кошти, а навпаки утримує всі бюджетні сфери, виявився жертовним ягням,...

Сьогодні у Скадовську можна було випити води з веселкою

Сьогодні у Скадовську, скадовчани та гості нашого міста мали змогу набирати веселку відрами! Але, кому вона треба та масна веселка від якої не те що...

Сьогодні День працівників сільського господарства. Колеги, мої вітання до свята !

Минають часи, події та люди розчиняються у вирі історії, залишаючи нам лише спогади та можливість подумки перегорнути приємні сторінки нашого життя. Так, колись відомий на...