Я вчора ходила в гості. Посиділи, поговорили, чаю попили з цукерками… дійшла черга до квашеної капусти. А у вас, що, так не бува? Отож. А капуста виявилась така смачна, що я аж попросила рецепт тієї квашеної капусти.
Господиня ще хвалила простоту приготування капусти за цим рецептом, смак (я і сама переконалась, супер смак), а ще те, що за одним рецептом можна приготувати класичну квашену капусту з морквою та квашену капусту по чешські, біленьку з насінням кропу.
Рецепт квашеної капусти класичний.
Щоб приготувати квашену капусту треба:
- Капуста
- Морква
- Скляна 3-х літрова банка
- Сіль
- Цукор
- Насікти капусту, натерти морквину.
- Скласти у скляну банку по черзі: капуста, через 10 -15 см. моркву, потім знову капусту, знову морква… Вийде десь 2-3 шари капусти.
- Кожен шар капусти треба добре натовкти (утрамбувати).
- І коли весь бутиль буде наповнено капустою і морквою в нього треба налити воду. ПРЯМО З ПІД КРАНУ!
- А тепер всипайте 2 ложки солі, прямо зверху. Залишайте бутиль на 3 дні, періодично проштрикуючи капусту ножем.
- Через 3 дні, знову ж таки, зверху насипаєте 2 ложки цукру.
- А ще через 3 дні капуста готова.
Квашена капуста по чешські.
Так само готується квашена капуста по чешські. Замість моркви до капусти додають насіння кропу, чайну ложку.
Обов’язкові умови смачної квашеної капусти.
- Квасити капусту завжди треба в сонячну погоду.
- В жіночий день – середа, п’ятниця, субота.
Готуйте квашену капусту і будьте здорові.