Простий рецепт Наполеону з печива по майже класичному рецепту, від дівчат з “Джему”

1669

Простий рецепт Наполеону.

Вирішили з дівчатами зустрітися, поговорити про те, про се, “Вечорниці” майбутні обговорити, тему обрати, конкурси вигадати та чаю попити. Зайшла в “Джем”, той що “Якорь” (скадовчани знають) за солоденьким. Стою вибираю, благо є з чого. Розговорилась з продавчинею, питаю що свіже, що новеньке, що легеньке…, а вона мені і пропонує ось таке печиво. Красиве, рум’яне, хрустке, недороге… і каже: “Беруть  на Наполен”!  Те що я купила того разу, ми зхрумали, а сьогодні я купила того печива вже виключно для торту. На коржі.

Взяла рівно пів кіло. Дома розклала і як вгадала, жодної зайвої печеньки немає.

Рецепт Наполеону:

Взяла свій старий рецептурний зошит, приготувала все що треба для заварного крему і швиденько все заварила.  Пів літри молока, яйця, цукор і муку – змішала міксером. Другу частину молока поставила на вогонь і дочекалась коли воно закипить. Влила першу суміш до молока і весь час мішаючи довела крем до загустіння. Потім додала вершкового масла. Все просто. Для заварного крему  брала:

  • 1 л. молока,
  • 2 шт. яєць,
  • цукру на глаз, тобто на смак. Треба враховувати що печиво вже солодке.
  • муки – ложок 5.

  • Масло вершкове – 150-200 гр.

Печиво у мене вже розкладене – то такий корж для Наполеону.

і я просто виклала крем на три ряди печива.

Обсипала свій класичний Наполеон крихтами і все, чекаю сусідку на вечірній чай, будемо обговорювати новий рецепт і політичну ситуацію.

Ось такий майже класичний Наполеон у мене вийшов за рецептом від дівчат з “Джему”

Пішла відкривати двері, зараз будемо пити чай.

Готуйсте класичні страви за простими рецептами та отримуйте задоволення.