Часто зустрічаємось з дівчатами у кав’ярнях, то кави випити, то чаю з цукерками. Говоримо-балакаємо, про політику, книги, кіно, доречі фільм “Книжковий клуб” бачили? Гляньте, і весело і про книги. Про спортивні майданчики говоримо, йогу, зумбу, про бібліотеку, дороги, доріжки, чоловіків… і звичайно ж рецептами ділимось.
Маринований буряк
Ось буряк. Ну буряк то й буряк, то в борщ, то натерти, то до капусти додати чи в шубу. Сирий, варений, печений…, якщо сирий використовувати то добре, швидко, а от якщо варити чи пекти, то вже й задумаєшся. А тут дівчата розказали рецепт маринованого буряку. Раз розказали, два розказали, все думаю, зроблю, але ж пектись з тим буряком не дуже хочеться, от і задумалась про спрощення процесу.
Я вирішила зробити буряк, як капусту на голубці, в мікрохвильовій печі.
А тепер по черзі.
Складові.
- буряк
- сіль
- мед або цукор
- олія
- гірчиця з зернами
- оцет, (винни, малиновий, яблучний… який є, а з бальзамічним буде дуже смачно)
- перець чорний мелений
- прованські трави (або які подобаються, можна часник).
Приготування
Помила буряк та поклала його у поліетиленовий пакет, добре зав’язала та поставила в мікрохвильову піч на 15 хвилин. Якщо буряк мілкий, то вистачить і 10 хвилин.
Ввімкнула піч, буряк крутиться, готується.
Готую маринад.
Всі спеції, олійки, мед, оцет…, корочше все що вирішила додати до маринаду – змішала.
В цей час зупинилась мікрохвильова піч, зразу дістала буряк і почистила.
Нарізала його на шматки та склала в миску з маринадом. Чому беру буряк гарячим? Тому що він так краще пропитується маринадом, та й мед, сіль, чи що там ще, що не розчинилось в маринаді, з гарячим буряком поводиться краще. Перемішую кілька разів, за той час поки буряк не охолоне.
Ну все, перекласти з миски в інший посуд і на стіл.
Кажуть корисно, знаю що смачно!