У нас у Скадовську відбулися вже другі “Вечорниці”, ми веселились, смакували смаколики, знайомились, фотографувались, домовлялись про саджанці, спільні проекти, рецепти… роздавали гостинці…
І ось тут виявилось що гостинець благополучно доставлений додому, а рецепту немає! SOS!!! Сигналять мені дівчата, я кидаю рятувальний круг, “SOS” передається по ланцюжку і вуаля! Ось рецепт від пані Тетяни Курікової.
Скажу чесно, перерила весь інтернет щоб знайти цей рецепт і не переписувати його зі сповіщення, але нічого такого не знайшла. Є багато подібного але з якимись викрутасами, а саме такого немає.
Цей пиріг пекла ще Тетянина бабуся і його називали “Чорним” бо він завжди був темним від сливового варення.
А ось саме і рецепт
Рецепт “Чорного” пирога.
6 яєць,
6 столових ложок сметани,
6 столових ложок оліі,
200 грам цукру
6 столових ложок рідкого варення (сливового або вишневого),
1чайна ложка соди,
1 чайна ложка кориці,
300 грам муки. все добре розтерти.
“Тісто буде рідким. Деко змастити олією та посипати мукою, вилити тісто на деко та поставити у гарячу духовку. Випікати десь хвилин 30. Чи готове перевірити зубочисткою. Коли спечеться та вистигне змастити цедрою з помаранчів та посипати цукровою пудрою. Смачного.”- пише пані Тетяна
А бабусине завжди смачніше…
Ось ще одне спостереження яке ми зробили на наших “Вечорницях”, той хто вміє гарно готувати та з душею ділиться своїм вмінням з іншими, той і відпочиває на відмінно. Ми всі молодці! Ми вміємо те все робити!
А про перші скадовські “Вечорниці” тут. Вечорниці у Скадовську. Як було і що робили. Фотозвіт і кілька слів.